Pannlyft

Pannlyft Stockholm

Innan ditt pannlyft

När du kommer till oss så börjar vi alltid med en konsultation. Under konsultationen så pratar vi om ingreppet och din önskan om att genomföra ett pannlyft. Du får ställa alla dina frågor och vi pratar om vad du kan förvänta dig för resultat utifrån dina önskemål. Vi pratar även om priset och när det finns operationstid om så önskas.

Innan du träffar din plastikkirurg så fyller du i en hälsodeklaration där frågor kring din hälsa och eventuella sjukdomar finns. Du kan få med dig papper hem kring hur det går till rent praktiskt från någon av våra mottagningssjuksköterskor. Vi skickar alltid information kring hur du ska förbereda dig inför en operation utfall du väljer att gå vidare och genomföra ditt pannlyft.

  • Tid på kliniken : 4-8 timmar
  • Operationstid : 1,5-2 timmar
  • Sjukskrivning : 1 – 3 veckor
  • Börja träna : 2 – 4 veckor
  • Narkos : Ja

Grundpris större ………………….. 44.000.-

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt meddelande

Pannlyft

Lågt sittande ögonbryn och horisontella veck i pannan är ett resultat av åldrande men det finns även ärftliga faktorer som kan vara av betydelse. Vissa patienter har även vertikala veck mellan ögonbrynen. Operationens syfte är att sträcka huden i pannan, att lyfta ögonbrynen samt att släta ut vecken mellan ögonbrynen. Detta kan i vissa fall kombineras med ansiktslyft och/eller ögonlocksplastik. Många gånger tror patienter att de kan vara i behov av ett pannlyft när de egentligen är i behov av en ögonlocksplastik, vi kommer diskutera vad som passar dig utifrån dina förutsättningar under konsultationen på kliniken.

Operationen

Pannlyft operationen utförs under narkos och snittet läggs i hårbotten ovanför pannan och ned i tinningarna. Fripreparering görs under huden ner mot ögonbrynen. Sträckning av vävnaden görs bakåt. Viss känselnedsättning är normalt bakom ärret i hårbotten 3-6 månader. Förbandet tas som regel efter 1-3 dygn. Operationen kan utföras som dagkirurgi.