Gynekomasti

Gynekomasti Stockholm

Innan din gynekomasti

När du kommer till oss så börjar vi alltid med en konsultation. Under konsultationen så pratar vi om ingreppet och din önskan om att genomföra en gynekomasti / manlig bröstförminskning. Du får ställa alla dina frågor och vi pratar om vad du kan förvänta dig för resultat utifrån dina önskemål. Vi pratar även om priset och när det finns operationstid om så önskas.

Innan du träffar din plastikkirurg så fyller du i en hälsodeklaration där frågor kring din hälsa och eventuella sjukdomar finns. Du kan få med dig papper hem kring hur det går till rent praktiskt från någon av våra mottagningssjuksköterskor. Vi skickar alltid information kring hur du ska förbereda dig inför en operation utfall du väljer att gå vidare och genomföra din gynekomasti.

  • Tid på kliniken : 3-12 timmar
  • Operationstid : 1-2.5 timmar
  • Sjukskrivning : 0-3 veckor
  • Börja träna : 1-3 veckor
  • Narkos : Ja

Grundpris ………………….. 44.000.-

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt meddelande

Gynekomasti

Skälen till gynekomasti kan ha orsak i ett flertal olika skäl. Det kan uppstå vid användning av anabola steroider eller av andra skäl uppstå på grund av en minskad produktion av testosteron samt ökad produktion av östrogen. Pubertetsgynekomasti kan försvinna av sig självt och kvarstår problemet när man nått 20 års åldern kan det vara läge att uppsöka en specialist. Gynekomasti kan vara generande då brösten kan liknas och upplevas som kvinnliga bröst. Bröstförminskningsoperation för män kan krävas när bröstkörteln växt och problematiken kan finnas på antingen bara en sida eller på bägge brösten. För vissa så är det inte bröstkörteln som vuxit utan att det endast uppstått en fettansamling i bröstet/brösten och det kan då räcka med en fettsugning.

Operationen

Efter konsultationen kan du komma till att få remiss till annan läkare för att undersöka om det finns underliggande sjukdomar som orsakar problemen. Manlig bröstförminskning genom antingen reduktion av bröstkörtel eller genom fettsugning är en av de absolut vanligaste operationerna för män. Innan operation markeras området som ska opereras och beroende på vilken typ av teknik som bestäms så tas antingen bröstkörtelvävnad bort kirurgiskt genom ett snitt, alternativt så fettsugs området. Vid en gynekomasti blir snittet i regel väldigt diskret placerat i kanten av bröstvårtan, bröstkörtelvävnad avlägsnas och detta kan i vissa fall kompletteras med fettsugning. Det kan även krävas en viss reduktion av hud. Vid de allra enklaste fallen så krävs det inte något snitt utan operationen genomförs helt och hållet genom att fettsuga brösten.