Fettsugning

Fettsugning Stockholm

Innan din fettsugning

När du kommer till oss så börjar vi alltid med en konsultation. Under konsultationen så pratar vi om ingreppet och din önskan om att genomföra en fettsugning. Du får ställa alla dina frågor och vi pratar om vad du kan förvänta dig för resultat utifrån dina önskemål. Vi pratar även om priset och när det finns operationstid om så önskas.

Innan du träffar din plastikkirurg så fyller du i en hälsodeklaration där frågor kring din hälsa och eventuella sjukdomar finns. Du kan få med dig papper hem kring hur det går till rent praktiskt från någon av våra mottagningssjuksköterskor. Vi skickar alltid information kring hur du ska förbereda dig inför en operation utfall du väljer att gå vidare och genomföra din fettsugning.

  • Tid på kliniken : 3-8 timmar
  • Operationstid : 0.5-2 timmar
  • Sjukskrivning : 0-1 veckor
  • Börja träna : 1-4 veckor
  • Narkos : Ja

Grundpris större ………………….. 46.000.-
Grundpris mindre ………………… 22.000.-

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt meddelande

Fettsugning

Fettsugning kan göras på ett flertal olika områden. Lokaliserad fetma förekommer vanligen på magen, låren, höfterna, knäna eller under hakan. Orsaken till detta är ärftlig eller ett resttillstånd efter tidigare övervikt eller graviditet. Patienter med lokalt fettöverskott behandlas med fettsugning, en operation som kan utföras i narkos eller vid mindre åtgärder i lokalbedövning. Fettsugning är inte en behandling som fungerar vid kraftig övervikt. Vid generell fetma rekommenderas bantning med regelbunden motion och lämplig kost.

Operationen

Före operation med fettsugning markeras de områden som skall åtgärdas. Via ett eller flera små snitt i huden insprutas en vätskeblandning i området för att lättare kunna bearbeta fettet och för att minimera blödningar under huden. I vätskan finns även lokalbedövning som komplement till eventuell narkos. Överskottet av fett evakueras med hjälp av kanyler som är 3-5 mm tjocka och trubbiga i spetsen för att inte skada övrig vävnad i området. Efter operation appliceras ett förband som kan tas av redan efter något dygn. Lätt kompression över det behandlade området rekommenderas i en till två månader. Smärtan är måttlig efter fettsugning och stygnen kan tas efter en vecka.