Bukplastik

Bukplastik Stockholm

Innan din bukplastik

När du kommer till oss så börjar vi alltid med en konsultation. Under konsultationen så pratar vi om ingreppet och din önskan om att genomföra en bukplastik. Du får ställa alla dina frågor och vi pratar om vad du kan förvänta dig för resultat utifrån dina önskemål. Vi pratar även om priset och när det finns operationstid om så önskas.

Innan du träffar din plastikkirurg så fyller du i en hälsodeklaration där frågor kring din hälsa och eventuella sjukdomar finns. Du kan få med dig papper hem kring hur det går till rent praktiskt från någon av våra mottagningssjuksköterskor. Vi skickar alltid information kring hur du ska förbereda dig inför en operation utfall du väljer att gå vidare och genomföra en bukplastik.

  • Tid på kliniken : 8-24 timmar
  • Operationstid : 1-3 timmar
  • Sjukskrivning : 1-3 veckor
  • Börja träna : 4-6 veckor
  • Narkos : Ja

Grundpris större ………………….. 58.000.-
Grundpris mindre ………………… 46.000.-

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt meddelande

Bukplastik

Vävnadsöverskott på magen kan uppstå efter graviditeter eller efter en större viktreduktion. Det finns även andra orsaker t.ex. ärftlighet eller generell övervikt. Om överskottet endast består av fett utförs en fettsugning. I de fall där buköverskottet består av hud och fett görs en bukplastik. Denna görs i narkos kompletterad med rikligt med lokalbedövning. Före operationen markeras snittet på magen. Ärren är röda till en början men bleknar succesivt under det första året. Tejpning av ärren rekommenderas i minst tre månader. De kan bli trådsmala och diskreta men ibland breddökade beroende på patientens förmåga att läka och bilda ärr. Ärr i medellinjen kan förekomma efter en större bukplastik. Mindre sårinfektioner förekommer ibland men allvarligare infektioner är mycket sällsynta.

Operationen

Operationen av bukplastik tar ungefär en och en halv timme att utföra. Först görs fettsugning för att skapa en jämn fördelning av underhudsfettet. Därefter läggs ett snitt horisontellt nedtill, som vid ett kejsarsnitt. Snittet går sedan upp mot höftbenskammarna på båda sidor. Huden lossas upp mot revbensbågarna. Även naveln lossas från sitt fäste i huden. Den raka bukmuskeln förstärks om det behövs och huden sträcks nedåt. Överskottet tas bort och såret sys noggrant. Två sårdrän läggs under huden vanligtvis till dagen efter. Patienten stannar för observation till nästa dag. För att minska risken för vätskeansamling under huden rekommenderas gördel 4-6 veckor efter operation. Tejpförbandet kan avlägnas efter 3 dygn och man då börja duscha. En sårinfektionskontroll görs efter 1 vecka och  och stygnen tas efter 2 veckor. Måttlig smärta förekommer en till två veckor.