Bröstförstoring

Bröstförstoring Stockholm

Innan bröstförstoring

När du kommer till oss så börjar vi alltid med en konsultation. Under konsultationen så pratar vi om ingreppet och din önskan om att genomföra en bröstförstoring. Du får ställa alla dina frågor och vi pratar om vad du kan förvänta dig för resultat utifrån dina önskemål. Vi pratar även om priset och när det finns operationstid om så önskas. Innan du träffar din plastikkirurg så fyller du i en hälsodeklaration där frågor kring din hälsa och eventuella sjukdomar finns. Du kan få med dig papper hem kring hur det går till rent praktiskt från någon av våra mottagningssjuksköterskor. Vi skickar alltid information kring hur du ska förbereda dig inför en operation utfall du väljer att gå vidare och genomföra din bröstförstoring.

  • Tid på kliniken : 4-8 timmar
  • Operationstid : 0,5-1 timmar
  • Sjukskrivning : 1-2 veckor
  • Börja träna : 4 veckor
  • Narkos : Ja

Grundpris ………………….. 39.000.-
Proteser/par ……………… 2-5.000.-
Försäkring/Frivillig …………. 4.000.-

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt meddelande

Implantat och tekniker vid bröstförstoring

Vi utför bröstförstoring med implantat från Mentor och Motiva. Implantaten är välbeprövade och har olika egenskaper vilket gör att de kan vara lämpliga för olika patienter . Proteserna är av silikongel med knottrig eller slät yta. Operation utförs som dagkirurgi i narkos. Snittet läggs vanligtvis i fåran under bröstet och protesen placeras oftast i en ficka under bröstmuskeln. Denna typ av snittplacering är väldigt diskret samtidigt som plastikkirurgen kan skapa en precis ficka. Smärtor efter operation är vanliga men oftast bara ett par dygn. Patienten får smärtstillande att ta hemma. Stygnen tas efter en vecka på kliniken och för patienter som rest lång väg kan resorberbara (självupplösande) suturer användas, alternativt kan stygnen tas på en vårdcentral.

Hos vissa kvinnor utvecklas inte brösten normalt. Detta kan ha ärftliga orsaker. Hos andra sker en utarmning av brösten efter amning. I båda fallen kan en förstoringsplastik bli aktuell. Syftet är att skapa en balans mellan bröst- och höftparti. Hos vissa patienter föreligger en asymmetri mellan brösten. I dessa fall kan olika storlek på proteserna kompensera för skillnaden och skapa symmetri mellan brösten.

Innan en bröstförstoring genomförs provar patienten olika modeller för att se vilken storlek som känns bekväm. Man kan även göra ett s.k. ristest varvid en känd mängd ris läggs i plastpåsar som placeras i behån. Med kläder på får patienten sedan utvärdera vilken storlek som passar bäst. I samråd med doktorn bestäms därefter lämplig storlek dels med hänsyn till resultatet av ristestet och dels efter de anatomiska förutsättningarna.

Moderna proteser är gjorda av silikon, en kiselförening. Silikonproteser har använts i 40 år. En stor mängd vetenskapliga arbeten har gjorts för att ta reda på hur silikonet påverkar kroppen. Inte i något vetenskapligt arbete har man kunnat påvisa något samband mellan silikon och sjukdom. Idag används på vår klinik uteslutande proteser med något fastare gel som brukar jämföras med konsistensen hos gele´hallon.

Protesen kan antingen vara rund eller droppformad s.k. anatomisk. Tyvärr händer det att proteserna roterar i sina fickor och är de då av den anatomiska typen är risken stor för en deformering av bröstet. Samtliga proteser har en knottrig, texturerad yta för att minska risken för hårda bröst s.k. kapselkontraktur. Koksaltprotesen som fylles med saltlösning är idag inte lika vanligt förekommande. Den ger oftare problem med veckbildning och eftersom det vanligtvis finns en liten mängd luft i vätskan kan den även ge ifrån sig ett kluckande ljud.

Det finns i princip tre olika vägar att lägga in en protes. Antingen görs ett snitt i armhålan eller i vårtgårdskanten eller så läggs snittet i vecket under bröstet. Det sista alternativet är idag det mest använda eftersom det ger ett mycket diskret ärr och rent kirurgiskt ger en bra åtkomlighet av det område bakom bröstet där en ficka skall skapas för protesen.

Bröstförstoring

Motiva är ett bröstimplantat märke som nu används av många kliniker i Sverige. Implantaten har en fastare gel och mjukare gel. Ergonomiximplantaten ger känslan av ett mera naturligt bröst. Motiva är det modernaste bröstimplantatet på marknaden och det finns ett stort antal fördelar med de tekniker som introducerats av implantattillverkaren.

Mentor är ett implantatmärke som är godkänt i både USA och Europa. Mentor har funnits i ungefär 30 år och har under lång tid varit en guldstandard i världen för bröstimplantat. Mentorimplantat finns både som runda och droppformade och garantiprogrammen från Mentor är både långa och generösa.

Varför genomföra en bröstförstoring?

Skälen till att förstora brösten kan vara många. Det kan dels handla om att formförändra brösten, rätta till asymmetrier, öka volymen eller en kombination av uppräknade önskemål. Många önskar även att få utfyllnad på ovansidan av brösten efter tex. graviditet och amning. Med hjälp av implantat kan man i vissa fall motverka ett visst häng av bysten genom att fylla ut med implantat. Bröstförstoring är en operation som görs av kvinnor i alla åldrar men majoriteten av de som genomför operationen är mellan 20-40. Ofta önskar kvinnor genomföra en bröstförstoring efter graviditet men volymökning kan också vara ett ensamt skäl. Skälet till din operation är personligt och du ska ta god tid att tänka igenom ditt beslut. Under din konsultation kommer du tillsammans med din plastikkirurg gå igenom de olika risker och komplikationer som finns förknippade med ingreppet. Du kommer även kunna förklara vad du vill uppnå med bröstförstoringen och din plastikkirurg kommer att berätta vad som är möjligt utifrån dina anatomiska förutsättningar.